ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ « ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

10/02/2006
22:30
Θεσσαλονίκη
ΑΙΓΛΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ « ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Θανάσης Πολυκανδριώτης

Θανάσης Πολυκανδριώτης
«Θεσσαλονίκη, της ψυχής μου μουσική»
Για λίγες παραστάσεις στην «Αίγλη… του πολιτισμού»
Έναρξη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2006
και κάθε Παρασκευή και Σάββατο (ώρα έναρξης: 22:30)

Είναι γεγονός η έναρξη των παραστάσεων του Θανάση Πολυκανδριώτη στην «ΑΙΓΛΗ» από 10 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Δέκα εξαιρετικές καλλιτεχνικά παραστάσεις του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού,  Θανάση Πολυκανδριώτη.

Όλοι θυμόμαστε το μουσικό σύνολο 47 μπουζουκιών που έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, αλλά και τις λαμπρές συνεργασίες του με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές μας, Καζαντζίδη, Διονυσίου, Πάριο, Μαρινέλλα, Βοσκόπουλο, Πουλόπουλο κ.α.

Οι παραστάσεις του Πολυκανδριώτη στην «ΑΙΓΛΗ… του πολιτισμού» είναι βασισμένες στα τραγούδια της ψυχής, με συντελεστές τραγουδιστές και μουσικούς από την Θεσσαλονίκη. Για άλλη μια φορά ο Πολυκανδριώτης βρίσκεται κοντά στους νέους καλλιτέχνες μεταφέροντας τις βιωματικές του εμπειρίες από την σαραντάχρονη πορεία του στην λαϊκή μουσική.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στην αρχή ο συνθέτης μεταφέρει την σκηνή της «Αίγλης» πίσω στα 1972 όταν ο Μάνος Χατζιδάκις τον φώναξε και ηχογράφησαν τον «Σκληρό Απρίλη του `45» που περιέχει τραγούδια του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Μπαγιαντέρα, του Καλδάρα, του Μητσάκη κ.λ.π.

Στη συνέχεια, το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στα τραγούδια του σύνθετη που αγαπήσαμε όλοι μέσα από τις φωνές του Στράτου, του Καζαντζίδη , της Μαρινέλλας, του Βοσκόπουλου, του Πάριου και πολλών άλλων.
Τραγούδια όπως «Ζηλεύω τα πουλιά», «Τι έκανα για πάρτη μου», «Τα πήρες όλα κι έφυγες», «Τα μάζεψα τα πράγματα», «Τα βάσανα μου ένα φορτίο», «Και λέγε λέγε», «Στου φεγγαριού την αγκαλιά» κ.λ.π. μαζί με τραγούδια των Ζαμπέτα, Άκη Πάνου, Πλέσσα, Λοίζου, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή αποτελούν το στοίχημα του Πολυκανδριώτη για μια πολιτισμένη και γνήσια λαϊκή διασκέδαση.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Σταυρούλα Αρβανιτοπούλου (1ο βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και ο Γιώργος Χριστοδούλου. Τη λαϊκή ορχήστρα που αποτελείται από τύμπανα, κιθάρα, πιάνο, μπάσο, ακορντεόν, πλαισιώνουν δύο νέα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, συνεργάτες και μαθητές του Πολυκανδριώτη,  η Αργυρώ Κεραμιδά στο μπουζούκι και ο Δήμος Σπανουδάκης στο τζουρά και το τραγούδι.

© all rights reserved Polykandriotis.gr