ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ Κ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

02/11/2006
20:30
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ Κ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ
Θανάσης Πολυκανδριώτης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ

ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

2 Νοεμβρίου 2006

 

Ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» στοχεύοντας στην δημιουργία ξενώνα για τη φιλοξενία οικονομικά αδυνάτων καρκινοπαθών του Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», διοργανώνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 στις 20:30 με το Θανάση Πολυκανδριώτη, τη Γλυκερία, την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και το μουσικό σύνολο των 40 μπουζουκιών «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ».

Ο συνθέτης και «μπουζουκίστας» Θανάσης Πολυκανδριώτης ήταν από τους πρώτους που έβαλαν το μπουζούκι στο Μέγαρο Μουσικής. Το 1993 ήταν το μπουζούκι σολίστ με συμφωνική ορχήστρα. Το 2006 ο Έλληνας συνθέτης που κατάφερε να παντρέψει λαϊκά και κλασικά ακούσματα, έρχεται όχι με ένα αλλά με 40 μπουζούκια για μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής).  Η παράσταση φέρει τον τίτλο «Στου φεγγαριού την αγκαλιά».

Τίτλος καθόλου τυχαίος αφού στη συναυλία συμμετέχει η Γλυκερία, με της οποίας τη φωνή αγαπήσαμε το ομώνυμο τραγούδι του Θανάση Πολυκανδριώτη.  Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής εκτός από τους νέους μπουζουκίστες που αποτελούν μέλη του Καλλιτεχνικού Μουσικού Συλλόγου ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ του Θανάση Πολυκανδριώτη και συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θα βρίσκεται και η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Μια συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει σύγχρονες συνθέσεις του Θανάση Πολυκανδριώτη αλλά και αναφορές σε Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Μητσάκη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα και Μικρούτσικο.  Ιδιαίτερο πρόκειται να είναι το μουσικό στιγμιότυπο με σολίστ τον Μανώλη Καρπάθιο και το κανονάκι του.

40 νέοι παίκτες του μπουζουκιού, 30 παιδικές φωνές και πολλή προσπάθεια από όλους για να επιτευχθεί ο σκοπός του Συλλόγου Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι που είναι η ηθική και υλική υποστήριξη των ογκολογικών αρρώστων του Νοσοκομείου και η ανέγερση ξενώνα δίπλα στο νοσοκομείο για τη φιλοξενία οικονομικά αδυνάτων ασθενών και συνοδών τους.

© all rights reserved Polykandriotis.gr