ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ & ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ
ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ & ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

O Θανάσης Πολυκανδριώτης
&
το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ»
έκαναν ένα μουσικό αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και του Γιάννη
Παπαϊωάννου, στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,
στις 28 Δεκεμβρίου 2015.

Ένας χρόνος πέρασε από την 2η Ημερίδα για το μπουζούκι, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιανουάριο του 2014, και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης ξανασυναντήθηκε με τους φίλους του μπουζουκιού στις 28 Δεκεμβρίου 2015 σε μια συναυλία - αφιερωμένη στους μεγάλους μας συνθέτες Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ» ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια των ανθρώπων που μας έμαθαν τον αυθεντικό ήχο του μπουζουκιού. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με σεβασμό στην αυθεντικότητα των πρώτων εκτελέσεων, ενορχήστρωσε και διασκεύασε για την μοναδική αυτή ορχήστρα,  αγαπημένα σε όλους τραγούδια όπως: Ακρογιαλιές Δειλινά, Πενιές Παπαϊωάννου, Τα ωραία του Τσιτσάνη, Μες στην πολλή σκοτούρα μου, Καπετάν Αντρέα Ζέπο κ.α.
Περισσότερα από 40 μπουζούκια, με την καθοδήγηση του δημιουργού του Μουσικού Συνόλου, Θανάση Πολυκανδριώτη, συνόδευσαν καλλιτέχνες έκπληξη αλλά και μόνιμους συνεργάτες του συνθέτη. Ο Αντώνης Μιτζέλος, η Τζώρτζια των Μπλέ, ο Μπάμπης Στόκας, η Χριστίνα Μιχαλάκη, η Άννα Μελίτη, ο Αντώνης Παπαϊωάννου, η Δέσποινα Πολυκανδρίτου, ο παλαίμαχος σολίστ του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης και ο νεότερος Νίκος Τατασόπουλος έδωσαν λίγο από το προσωπικό τους στυλ σε μια συναυλία γεμάτη ανατροπές.

Τη συναυλία παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, για τη ζωή και το έργο των δημιουργών μίλησε ο Κώστας Μπαλαχούτης δημοσιογράφος, διευθυντής ogdoo.gr ενώ την εθνικομουσικολογική έρευνα για τους λαϊκούς δημιουργούς έκανε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, Μουσικολόγος & Νομικός.

Την ημέρα της συναυλίας, έγινε και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Πολυκανδριώτη «Οι ασκήσεις μου», με περιεχόμενο που αφορά όλους τους παίκτες του μπουζουκιού ενώ τίτλοι δεξιότητας μπουζουκιού απονεμήθηκαν στα πρώτα μέλη του Μουσικού Συνόλου «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ» που ξεκίνησαν το 1993, και έχουν πλέον χαράξει ο καθένας τη δική του μουσική πορεία. Εισήγηση για το βιβλίο πραγματοποίησε ο Αθανάσιος Κυριαζής καθηγητής Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι: Γιώργος Παχής – μπουζούκι, Νίκος Καινούργιος – κιθάρα, Φώτης Αποστολάρας – μπάσο, Σπύρος Γλένης – κρουστά. Φιλική συμμετοχή: Νίκος Τατασόπουλος, Γιάννης Μωραΐτης.

Στο μουσικό σύνολο μπουζουκιών συμμετείχαν: Βιδάλης Κωνσταντίνος, Γερακέλλης Νίκος, Σκιαδάς Σπύρος, Καραθανάσης Πέτρος, Εκίζανας Κώστας, Πάντος Απόστολος, Σαμψών Γιώργος, / Νικολάου Θοδωρής, Κουβέλης Αλέξανδρος, Κουτσόπουλος Διονύσης, Καλυβάς Γιώργος, Γκόγκος Παντελής, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κεραμιδά Αργυρώ, Φύτρος Μανώλης, Παπαλούδης Κυριαζής, Ψωμόπουλος Αλέξανδρος, Τριανταφυλλόπουλος Βασίλης, Γαλίτης Δημήτρης,  Παπαδόπουλος Βασίλης, Κυριακόπουλος Βασίλης, Κυπριώτης Θέμης, Παππά Κατερίνα, Πισκοπάνης Δημήτρης, Καραγκιόζογλου Μάριος, Τσιάνος Βαγγέλης, Γκιωνάκης Γιώργος, Μαρίνης Γιάννης, Τράγιας Νίκος, Νάτσης Σωτήρης, Παπασπύρος Χρήστος, Λυμπερόπουλος Κώστας, Ποξυλάρης Γιώργος, Κόμπου Γεωργία.

Την οργάνωση είχε το  ΜΕΚΕΠΟ (Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας Πολιτισμού) ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. Διεύθυνση παραγωγής: Βιβή Πολυκανδριώτη, βοηθός παραγωγής: Μαρία Πιλάτη, υπεύθυνος ήχου: Σωτήρης Σοφιανός